A hétvégén nem sikerült hazautazni, viszont hiányoznak az otthoni ízek? Esetleg a túlélőcsomag még nem érkezett meg? Ha netalán másnaposság gyötör vagy csak egyszerűen hiányzik anya vasárnapi húslevese mindenképp ki kell próbálnod ezt a receptet.
Ha a vasárnapi ebédre gondololunk, mindenkinek először az jut eszébe, hogy az annyira bonyolult dolog, hogy csak az édesanyák képesek az elkészítésére. A továbbiakban megosztom veletek, hogyan varázsolhattok otthoni ízeket könnyedén a megterített asztalra. Bár a húsleves elkészítése nem nevezhető egy gyors folyamatnak, viszont annál egyszerűbb.
Mire lesz szükségünk?
- 200 g csirkehús (ajánlott csontosabb részeket használni, mivel az adja ki igazán az ízeket)
- 1 fej fehér hagyma
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab piros paprika
- 2 darab sárgarépa
- 1-2 darab petrezselyem
- 1 leveskocka (+ízlés szerint só/bors)
- 100 g levestészta
Első lépésként leforrázzuk a csirkehúst és odatesszük főni. Miután felforrt a víz, körülbelül 10 perc múlva hozzáadjuk az előkészített zöldségeket is, valamint a leveskockát.
Nagyjából 3 órát hagyjuk főni, majd egy levesszűrő segítségével a leves levét átszűrjük egy másik edénybe. Ezután a leveslevet is külön főzni kezdjük majd beleöntjük a levestésztát. Annak függvényében mennyi leveslé áll rendelkezésünkre kell eldönteni mennyi levestésztára van szükség, de mindenképp számolni kell azzal, hogy miután a tészta megfő kiduzzad. A tészta csomagolásán általában fel szokták tüntetni mennyi a főzési ideje (kb. 5-7 perc), s ha kész ízlés szerinte főtt húst és a zöldségeket belevághatjuk a leveslevünkbe.
Szerintünk mindenképp megéri kipróbálni.
Jó étvágyat kívánunk!