Sült Párizsi

Húsleves

2021. november 06. - Sült Párizsi

A hétvégén nem sikerült hazautazni, viszont hiányoznak az otthoni ízek? Esetleg a túlélőcsomag még nem érkezett meg? Ha netalán másnaposság gyötör vagy csak egyszerűen hiányzik anya vasárnapi húslevese mindenképp ki kell próbálnod ezt a receptet.

whatsapp_image_2021-11-06_at_20_37_35.jpeg

Ha a vasárnapi ebédre gondololunk, mindenkinek először az jut eszébe, hogy az annyira bonyolult dolog, hogy csak az édesanyák képesek az elkészítésére. A továbbiakban megosztom veletek, hogyan varázsolhattok otthoni ízeket könnyedén a megterített asztalra. Bár a húsleves elkészítése nem nevezhető egy gyors folyamatnak, viszont annál egyszerűbb.

Mire lesz szükségünk?

  • 200 g csirkehús (ajánlott csontosabb részeket használni, mivel az adja ki igazán az ízeket)
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab piros paprika
  • 2 darab sárgarépa
  • 1-2 darab petrezselyem
  • 1 leveskocka (+ízlés szerint só/bors)
  • 100 g levestészta

whatsapp_image_2021-11-06_at_21_00_47.jpeg

Első lépésként leforrázzuk a csirkehúst és odatesszük főni. Miután felforrt a víz, körülbelül 10 perc múlva hozzáadjuk az előkészített zöldségeket is, valamint a leveskockát. 

Nagyjából 3 órát hagyjuk főni, majd egy levesszűrő segítségével a leves levét átszűrjük egy másik edénybe. Ezután a leveslevet is külön főzni kezdjük majd beleöntjük a levestésztát. Annak függvényében mennyi leveslé áll rendelkezésünkre kell eldönteni mennyi levestésztára van szükség, de mindenképp számolni kell azzal, hogy miután a tészta megfő kiduzzad. A tészta csomagolásán általában fel szokták tüntetni mennyi a főzési ideje (kb. 5-7 perc), s ha kész ízlés szerinte főtt húst és a zöldségeket belevághatjuk a leveslevünkbe.

Szerintünk mindenképp megéri kipróbálni.

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr6716748064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.11.08. 04:14:22

Tiszteletem!

A húsleves átlátszó, aranysárga színű folyadék. Ez nem az. Zavaros lötty. Meg nem enném, Az alapanyagért kár volt. Alkalmas technológiával, kíméletes hidrolízissel finom és szép leves is készíthető, leveskocka sem kell hozzá.
Sajnálom, szerintem ezért igazán kár volt.

Karolac 2021.11.08. 18:12:04

Előző hozzászólóval részben egyetértve ez nem húsleves, hanem leveses hús egyetemistának. Annak jó lesz. :)

herut 2021.11.09. 09:19:20

@Walter_Dornberger: Tökéletesen egyetértek. Ez semmi.

Sült Párizsi 2021.11.09. 21:12:07

Kedves Olvasónk!

Sajnos a fénykép nem adja vissza a valóságot, de igyekszünk máskor jobban figyelni a részletekre. Megfontoljuk a tanácsát és legközelebb kíméletes hidrolízissel készítünk húslevest.

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.11.11. 04:53:49

@Sült Párizsi: itt nem a képről, hanem a technológiáról szól a történet. Magam a húsleveseket a következőképpen készítem:
Veszem a húst, megmosom, beleteszem a fazékba. Fogom az összes zöldséget, héjában megmosom, a földes, hibás részeket kivágom kidobom , és megpucolom hámozóval. Ez fontos, a répát nem kaparom. Az összes héjat (és nem kaparékot, mert az nehezen szűrhető, és még a hagyma héját is) azokkal a zöldségekkel, amik NEM kerülnek tányéra felrakom főni.
A húst és a maradékot majdnem teljesen puhaságig megfőzöm nagyon lassú lángon, (éppen csak gyöngyözzön).
Az elején amikor feldobja a habját azt leszedem, kidobom.
Ha elkészült, szétszedem a levest: kiszedem a husit, kidobom ami benne volt a húson kívül, és leszűröm a levet.
a leszűrt levesbe belerakom a husit, és a tányérra való zöldségeket, sózom, és visszarakom főni, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. ekkor kész a leves.
A tésztát semmiképp sem főzöm a levesbe, azt külön főzöm.
A csirkemellből csontosat érdemesebb venni, és az elején kicsontozni, a csontot is belefőzni, és kihajítani a zöldség héjjakkal amikor szűröm.
Így a leves szép lesz és finom is. nem pazarlom az alapanyagot, a héjból alaplé készül.
Semmi különös okosság nincs benne, de az a zöldség ami 3 órán át fő, az püré lesz kb. a tészta zavarossá teszi a levest , és ezért az az eredménye ami a képen
látható az ön eljárásának végén.
Jó főzikélést és vizsgázást!
süti beállítások módosítása