Sült Párizsi

Egyszerű focaccia

2021. december 21. - Sült Párizsi

Kívánsz valami olasz kelt tésztát, amit gyorsan elkészíthetsz és csak 5 összetevő kell hozzá? Próbáld ki ezt a egyszerű focaccia receptet, amiben a legbonyolultabb lépés a várakozás, amíg megkel a tészta. Meg fogsz lepődni, milyen gyorsan lehet gourmet kaját csinálni.

focaccia.jpg

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 15 perc
  • Kelesztés: 1 óra
  • Sütés: 20 perc

Ár:

Kb. 1000 Ft (vagy 10-15 lej)

Hozzávalók:

  • 2 csupor Liszt
  • 1 csupor langyos Víz
  • 1 tk Szárazélesztő
  • 1 tk Só

Sütéshez: Olívaolaj, rozmaring

Leírás:

A lisztet, vizet, élesztőt és sót gyúrd össze ruganyos tésztává (szükség esetén adhatsz hozzá még vizet vagy lisztet). Majd takard le és keleszd duplájára nagyjából 40 percig. 

Egy közepes tepsibe önts olívaolajat, hogy ellepje az alját, majd borítsd bele a tésztát és forgasd meg, hogy mindenhol olajos legyen. Kézzel nyomd szét a tésztát, hogy a tepsit teljesen ellepje, majd keleszd még egy kicsit 15 percig.

A megkelt tésztát nyomkodd be az ujjaiddal, majd díszítsd a tetejét egy kis olívaolajjal, sóval, rozmaringgal (vagy akár zöldhagymával, paradicsommal).

A tésztát magas fokozaton süsd aranybarnára a sütőben. 20 perc sütés után, frissen tálald olívaolajjal, túróval, tejföllel stb.

Jó étvágyat kívánunk!

Kövess be minket Facebook oldalunkon is, hogy érdekességeket tudj meg a focacciaról és sok másról.

https://www.facebook.com/sultparizsi/

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr916789942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása