Sült Párizsi

Kolozsvári káposzta

2022. január 02. - Sült Párizsi

Ha túl vagytok a szilveszteri bulin és valami gyors és finom ételre vágytok, van egy kitűnő recept ötletünk számotokra.

Előre szólunk, hogy az alábbi receptre érvényes a mondás, hogy "ahány ház, annyi szokás", hiszen többféle elkészítési módja is létezik. A következőkben bemutatjuk nektek, hogyan készíthettek kolozsvári káposztát egyszerűen.

269720401_984465199081665_8999791251584079514_n.jpg

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 300 g darált hús
  • 1 kisebb fej hagyma
  • fűszerek
  • paradicsomlé
  • tejföl

Első lépésként a hagymát megpucoljuk és apró darabokra vágjuk, majd kevés olajban megdíszteljük. Ha megfelelően tükröződik, beleborítjuk a darált húst is, majd egy kevés víz hozzáadásával megfőzzük, ízlés szerint fűszerezzük.

A káposztát legyaluljuk, majd egy edénybe pici olajat és egy réteg káposztát teszünk. A káposztára következik egy réteg darált hús, majd ismét egy réteg káposzta, mindaddig míg van alapanyagunk, a lényeg, hogy a legfelső réteg a káposzta legyen. Ha a darált hús nem volt erősen fűszerezve, ajánljuk, hogy a rétegek között is fűszerezzünk. Vegső lépésként öntsünk fel paradicsomlével, majd kb. 30 perc főzés után tejföllel fogyasztható.

 

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr9316801810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása