Ha túl vagytok a szilveszteri bulin és valami gyors és finom ételre vágytok, van egy kitűnő recept ötletünk számotokra.
Előre szólunk, hogy az alábbi receptre érvényes a mondás, hogy "ahány ház, annyi szokás", hiszen többféle elkészítési módja is létezik. A következőkben bemutatjuk nektek, hogyan készíthettek kolozsvári káposztát egyszerűen.
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 300 g darált hús
- 1 kisebb fej hagyma
- fűszerek
- paradicsomlé
- tejföl
Első lépésként a hagymát megpucoljuk és apró darabokra vágjuk, majd kevés olajban megdíszteljük. Ha megfelelően tükröződik, beleborítjuk a darált húst is, majd egy kevés víz hozzáadásával megfőzzük, ízlés szerint fűszerezzük.
A káposztát legyaluljuk, majd egy edénybe pici olajat és egy réteg káposztát teszünk. A káposztára következik egy réteg darált hús, majd ismét egy réteg káposzta, mindaddig míg van alapanyagunk, a lényeg, hogy a legfelső réteg a káposzta legyen. Ha a darált hús nem volt erősen fűszerezve, ajánljuk, hogy a rétegek között is fűszerezzünk. Vegső lépésként öntsünk fel paradicsomlével, majd kb. 30 perc főzés után tejföllel fogyasztható.
Jó étvágyat kívánunk!