Ha farkas éhes vagy, de tényleg csak 5 percnyi szüneted van, egy makarónit bármikor összedobhatsz.
Előző posztunkban egy picit extrább változatot írtunk le, azonban most az alapoknál maradunk.
Két változatot is hoztunk, hogy a sósat és édesset kedvelőknek is ötletet adjunk. Mindkét recept esetén kíméletes maradhatsz pénztárcád tartalmához, hiszen párszáz forintból (5-10 lejből) elkészítheted.
Diós makaróni
Hozzávalók
- makaróni
- darált dió
- cukor
Minden mennyiséget aszerint variálhatsz, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni.
Elkészítés
Az adott makarónit a csomagolásán lévő leírás szerint, sós vízben készre főzzük. Miután leszűrtük, önthetünk rá pár csepp olajat, hogy ne ragadjanak össze a makarónik. Ezután már csak megszórjuk cukorral és dióval és már fogyaszthatjuk is.
Túrós makaróni
Hozzávalók
- makaróni
- túró
- felkockázott sonka / pirított szalonna
- tejföl (opcionális)
Ebben az esetben is minden mennyiséget aszerint variálhatunk, hogy milyen mennyiségben akarjuk elkészíteni.
Elkészítés
A makaróni csomagolásán lévő leírás szerint, sós vízben készre főzzük a tésztánkat. Leszűrés után önthetünk rá pár csepp olajat, hogy ne ragadjon össze a makaróni. Itt már eltérünk a diós változattól, és rámorzsoljuk a túrót, esetlegesen teszünk rá tejfölt, végül szórhatunk rá sonkát, szalonnát.
A facebook oldalon feltett kérdésünkre a válasz pedig az, hogy legalább 350 fajta tészta létezik. További érdekességekért kövess minket fb-n is: https://www.facebook.com/sultparizsi
Ha elkészítitek valamelyiket, bátran küldjetek nekünk egy fotót róla instán: @sult_parizsi
Jó étvágyat! :)