Sült Párizsi

3 összetevős makaróni

2021. december 14. - Sült Párizsi

Ha farkas éhes vagy, de tényleg csak 5 percnyi szüneted van, egy makarónit bármikor összedobhatsz.

Előző posztunkban egy picit extrább változatot írtunk le, azonban most az alapoknál maradunk.

Két változatot is hoztunk, hogy a sósat és édesset kedvelőknek is ötletet adjunk. Mindkét recept esetén kíméletes maradhatsz pénztárcád tartalmához, hiszen párszáz forintból (5-10 lejből) elkészítheted.

1639499375631.jpg

Diós makaróni

Hozzávalók

  • makaróni
  • darált dió
  • cukor

 

Minden mennyiséget aszerint variálhatsz, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni.

Elkészítés

Az adott makarónit a csomagolásán lévő leírás szerint, sós vízben készre főzzük. Miután leszűrtük, önthetünk rá pár csepp olajat, hogy ne ragadjanak össze a makarónik. Ezután már csak megszórjuk cukorral és dióval és már fogyaszthatjuk is.

1639499275182_1.jpg

Túrós makaróni

Hozzávalók

  • makaróni
  • túró
  • felkockázott sonka / pirított szalonna
  • tejföl (opcionális)

Ebben az esetben is minden mennyiséget aszerint variálhatunk, hogy milyen mennyiségben akarjuk elkészíteni.

Elkészítés

A makaróni csomagolásán lévő leírás szerint, sós vízben készre főzzük a tésztánkat. Leszűrés után önthetünk rá pár csepp olajat, hogy ne ragadjon össze a makaróni. Itt már eltérünk a diós változattól, és rámorzsoljuk a túrót, esetlegesen teszünk rá tejfölt, végül szórhatunk rá sonkát, szalonnát.

A facebook oldalon feltett kérdésünkre a válasz pedig az, hogy legalább 350 fajta tészta létezik. További érdekességekért kövess minket fb-n is: https://www.facebook.com/sultparizsi

Ha elkészítitek valamelyiket, bátran küldjetek nekünk egy fotót róla instán: @sult_parizsi

 Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr4916783632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása