Sült Párizsi

Garnélás szalmakrumpli

2022. január 04. - Sült Párizsi

A szalmakrumpli sokunk kedvencei közé tartozik, amit ehetünk önmagában vagy akár köretként is. Egyetemistaként általában az előbbi érvényesül, hiszen húsokra nem mindig marad idő avagy büdzsé. Gondolom, ennek ellenére mégis meglep most titeket, hogy egy garnélás receptet hoztunk, de ezzel szeretnénk megmutatni, hogy ez az ínycsiklandó finomság sem pénzügyileg, sem idő vagy nehézség szempontjából nem okoz különösebb kihívást senkinek.  

Elkészítési idő: 

  • Krumpli: 20-30 perc, ha nyers krumplival dolgozol és kb. 15 ha mirelittel 
  • Garnéla: kb. 15 perc

Ár:

Kb. 1000-1500 forint (15-20 lej)

Hozzávalók:

  • krumpli (mirelit vagy nyers)
  • garnélarák
  • fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • ráadásként egy kis citrom
  • tejföl/joghurt

 

Elkészítés:

Mivel a fokhagymaszósznak kell egy kis idő, ameddig összeérik, ezért én azzal szoktam kezdeni. Ehhez először amennyiben nyers fokhagymát használunk, azt megpucoljuk és egy kisebb pohárba vagy kis tányérkába jaurtot/tejfölt teszünk és ebbe beletörjük/belereszeljük a fokhagymát, vagy akár apróra vágva is megfelel, ha nem rendelkezünk fokhagymatörővel/reszelővel. (Ez bármikor érvényes, ha fokhagymával dolgozunk) Én 4 cikk fokhagymához kb. fél csészényi tejfölt vagy joghurtot szoktam tenni. Majd ezt tetszés szerint ízesítjük, én egy csipet sót, egy kis borst és egy kis paprikaport szoktam bele tenni.

Az előrefőzött garnélát alaposan megmossuk és a fejét eltávolítjuk. Ezt követően máris neki láthatunk a sütéséhez. Egy serpenyőbe kis olajat teszünk (mint mondjuk ha egy rántottát készítenénk), majd ha ezt felmelegítettük, akkor már bele is rakhatjuk a kis garnéláinkat, amiket itt sózunk, borsozunk és 1-2 cikk fokhagymát ráreszelünk. Ahogy elkezdjük sütni egy kis vizet fog engedni, amely ha elfő már készen is vagyunk. A garnéla szép aranybarnás színe is ezt jelzi majd. 

Ezután nekifoghatunk előkészíteni a krumplinkat, amit először alaposan megmosunk, majd meghámozunk. Ezt követően egy forró serpenyőben bőolajban kisütjük. 

Ha ezzel is végeztünk, akkor már csak a tálalás van hátra, amelyhez csak ráadás egy kis citrom. 

268804950_1787697374757611_1331240997478456199_n.jpg

 

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr6616803722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása