Egy egyszerűen elkészíthető, gyors reggelire vágsz, ami eltelít míg hazaesel ebédelni?
Vagy éppen hazaértél, de az ágyba dőlés előtt megennél valami sósat?
Mindkét esetben jó választás lehet egy sajtos-sonkás omlett, amit kiegészíthetsz azzal,
amivel csak szeretnél - meg amit persze megtalálsz otthon.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 2 tojás
- Sonka
- Sajt
- Kenyér / zsemle
- Olaj a serpenyőbe
Elkészítési idő: 7-10 perc
Elkészítés:
Egy kisebb tálkában felverjük a tojásokat, szórunk bele ízlés szerint sót és borsot. Ekkor jöhetnek az opcionális hozzávalók: kockára vágott sonka/szalámi és felkockázott vagy reszelt sajt, ezeket a tojáshoz keverjük. Egy serpenyőben pár csepp felmelegített olajra öntjük, majd hagyjuk, hogy az omlett egyik fele kellően megsüljön, akkor jó ha már kissé barnás. ;) Ekkor jöhet az összehajtás, így is sütjük 1-2 percet, és már kész is.
Fogyasztható kenyérrel, zsömlével, ha hever a hűtőben néhány elhagyatott zöldség, azzal is kiegészítheted, például paradicsommal vagy salátával.
Ár: kb. 10 lej vagy 750 ft
Hogyha tetszett a recept, és szívesen olvasnál hasonlókat, bátran kövesd be blogunkat!
Te mivel szoktad feltúrbózni az omlettedet?