Sült Párizsi

Brokkoli/karfiol krémleves

2021. december 16. - Sült Párizsi

Valószínű, hogy a világon kétféle ember létezik: aki szereti a brokkolit és aki nem. Ebben a posztunkban azokhoz szeretnénk szólni, akik nem vetik meg (sőt, talán szeretik is) ezt a zöldséget. Bár rengeteg módon el lehet készíteni, mi most azt szeretnénk bemutatni nektek, hogy hogyan készíthettek gyorsan egy finom brokkoli krémlevest.

264976330_451301099717806_7885348969192514636_n.jpg

Mire lesz szükségünk?

  • 1 tasak fagyasztott brokkoli és/vagy karfiol (természetesen frisset is lehet használni)
  • 100 ml főzőtejszín
  • leveskocka
  • só, bors
  • 1-2 szelet kenyér
  • opcionális: 2-3 gerezd fokhagyma

Első lépésként egy fazékba vizet öntünk, majd a leveskockát elmorzsoljuk benne. Ha elkezd forrni a víz, beletesszük a brokkolit/karfiolt és megfőzzük. Villával ellenőrizhetjük, hogy megfőtt-e a zöldség, ha igen akkor sóval és borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint szoríthatunk bele fokhagymát is. Ezután, egy botmixer segítségével addig turmixoljuk a levesünk, míg a zöldség pépes állagú lesz, majd felöntjük a főzőtejszínnel és hagyjuk 5 percet főni.

Általában pirítós kockákkal együtt szokták fogyasztani.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Természetesen ízlés szerint akár más zöldségeket is belefőzhetünk a levesbe. Írjátok meg nekünk kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc zöldség krémlevesetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr5516785684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása