Valószínű, hogy a világon kétféle ember létezik: aki szereti a brokkolit és aki nem. Ebben a posztunkban azokhoz szeretnénk szólni, akik nem vetik meg (sőt, talán szeretik is) ezt a zöldséget. Bár rengeteg módon el lehet készíteni, mi most azt szeretnénk bemutatni nektek, hogy hogyan készíthettek gyorsan egy finom brokkoli krémlevest.
Mire lesz szükségünk?
- 1 tasak fagyasztott brokkoli és/vagy karfiol (természetesen frisset is lehet használni)
- 100 ml főzőtejszín
- leveskocka
- só, bors
- 1-2 szelet kenyér
- opcionális: 2-3 gerezd fokhagyma
Első lépésként egy fazékba vizet öntünk, majd a leveskockát elmorzsoljuk benne. Ha elkezd forrni a víz, beletesszük a brokkolit/karfiolt és megfőzzük. Villával ellenőrizhetjük, hogy megfőtt-e a zöldség, ha igen akkor sóval és borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint szoríthatunk bele fokhagymát is. Ezután, egy botmixer segítségével addig turmixoljuk a levesünk, míg a zöldség pépes állagú lesz, majd felöntjük a főzőtejszínnel és hagyjuk 5 percet főni.
Általában pirítós kockákkal együtt szokták fogyasztani.
Jó étvágyat kívánunk!
Természetesen ízlés szerint akár más zöldségeket is belefőzhetünk a levesbe. Írjátok meg nekünk kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc zöldség krémlevesetek?