Sült Párizsi

Utolsó kommentek:

Sült Párizsi 2021.11.29. 09:55:06

Kedves Olvasó! ☀️

Nagyon hálásak vagyunk a hozzászólásért. Biztosak vagyunk benne, hogy ez sokak számára hasznos tanács lesz!

Bejegyzés: Spenótos palacsinta

élhetetlen 2021.11.28. 12:29:36

Mindig fagyasztott spenótból dolgozok, mert ez úgy néz ki, fogy kapok egy szatyornyi spenótot, mosom, blansírozom, pürésítem, ez megy adagonként a fagyóba, mert kisebb helyet foglal. Ettől ezt még házi spenótnak tekintem.
Tapasztalat? Ha sok benne a spenót, könnyebben szakad a tészta. Ha sikerül 6-8 rendes palacsinta, addigra elfogy a türelmem, (nem ilyen mennyiségből dolgozom), akkor jönnek a kisebb, vastagabb darabok, amit könnyebb megfordítani. Ezek aztán tejföllel, sajttal töltve, háromszögre hajtva jók sült hús, máj, stb. mellé köretnek.

Bejegyzés: Spenótos palacsinta

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.11.21. 16:16:18

Lángostésztába sütött hamburger (kifordított burger) . De a fokhagymás tejfölös lángos, sajttal megszórva.

Bejegyzés: A lángos készítés művészete

Sült Párizsi 2021.11.21. 16:08:17

@sóskatáska:

Kedves Olvasónk!

"Köszönnyük" az észrevételt! Javítottuk!

Bejegyzés: A lángos készítés művészete

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.11.11. 04:53:49

@Sült Párizsi: itt nem a képről, hanem a technológiáról szól a történet. Magam a húsleveseket a következőképpen készítem:
Veszem a húst, megmosom, beleteszem a fazékba. Fogom az összes zöldséget, héjában megmosom, a földes, hibás részeket kivágom kidobom , és megpucolom hámozóval. Ez fontos, a répát nem kaparom. Az összes héjat (és nem kaparékot, mert az nehezen szűrhető, és még a hagyma héját is) azokkal a zöldségekkel, amik NEM kerülnek tányéra felrakom főni.
A húst és a maradékot majdnem teljesen puhaságig megfőzöm nagyon lassú lángon, (éppen csak gyöngyözzön).
Az elején amikor feldobja a habját azt leszedem, kidobom.
Ha elkészült, szétszedem a levest: kiszedem a husit, kidobom ami benne volt a húson kívül, és leszűröm a levet.
a leszűrt levesbe belerakom a husit, és a tányérra való zöldségeket, sózom, és visszarakom főni, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. ekkor kész a leves.
A tésztát semmiképp sem főzöm a levesbe, azt külön főzöm.
A csirkemellből csontosat érdemesebb venni, és az elején kicsontozni, a csontot is belefőzni, és kihajítani a zöldség héjjakkal amikor szűröm.
Így a leves szép lesz és finom is. nem pazarlom az alapanyagot, a héjból alaplé készül.
Semmi különös okosság nincs benne, de az a zöldség ami 3 órán át fő, az püré lesz kb. a tészta zavarossá teszi a levest , és ezért az az eredménye ami a képen
látható az ön eljárásának végén.
Jó főzikélést és vizsgázást!

Bejegyzés: Húsleves

Sült Párizsi 2021.11.09. 21:12:07

Kedves Olvasónk!

Sajnos a fénykép nem adja vissza a valóságot, de igyekszünk máskor jobban figyelni a részletekre. Megfontoljuk a tanácsát és legközelebb kíméletes hidrolízissel készítünk húslevest.

Bejegyzés: Húsleves

herut 2021.11.09. 09:19:20

@Walter_Dornberger: Tökéletesen egyetértek. Ez semmi.

Bejegyzés: Húsleves

Karolac 2021.11.08. 18:12:04

Előző hozzászólóval részben egyetértve ez nem húsleves, hanem leveses hús egyetemistának. Annak jó lesz. :)

Bejegyzés: Húsleves

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.11.08. 04:14:22

Tiszteletem!

A húsleves átlátszó, aranysárga színű folyadék. Ez nem az. Zavaros lötty. Meg nem enném, Az alapanyagért kár volt. Alkalmas technológiával, kíméletes hidrolízissel finom és szép leves is készíthető, leveskocka sem kell hozzá.
Sajnálom, szerintem ezért igazán kár volt.

Bejegyzés: Húsleves
süti beállítások módosítása