Mindig fagyasztott spenótból dolgozok, mert ez úgy néz ki, fogy kapok egy szatyornyi spenótot, mosom, blansírozom, pürésítem, ez megy adagonként a fagyóba, mert kisebb helyet foglal. Ettől ezt még házi spenótnak tekintem.
Tapasztalat? Ha sok benne a spenót, könnyebben szakad a tészta. Ha sikerül 6-8 rendes palacsinta, addigra elfogy a türelmem, (nem ilyen mennyiségből dolgozom), akkor jönnek a kisebb, vastagabb darabok, amit könnyebb megfordítani. Ezek aztán tejföllel, sajttal töltve, háromszögre hajtva jók sült hús, máj, stb. mellé köretnek.
@Sült Párizsi: itt nem a képről, hanem a technológiáról szól a történet. Magam a húsleveseket a következőképpen készítem:
Veszem a húst, megmosom, beleteszem a fazékba. Fogom az összes zöldséget, héjában megmosom, a földes, hibás részeket kivágom kidobom , és megpucolom hámozóval. Ez fontos, a répát nem kaparom. Az összes héjat (és nem kaparékot, mert az nehezen szűrhető, és még a hagyma héját is) azokkal a zöldségekkel, amik NEM kerülnek tányéra felrakom főni.
A húst és a maradékot majdnem teljesen puhaságig megfőzöm nagyon lassú lángon, (éppen csak gyöngyözzön).
Az elején amikor feldobja a habját azt leszedem, kidobom.
Ha elkészült, szétszedem a levest: kiszedem a husit, kidobom ami benne volt a húson kívül, és leszűröm a levet.
a leszűrt levesbe belerakom a husit, és a tányérra való zöldségeket, sózom, és visszarakom főni, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. ekkor kész a leves.
A tésztát semmiképp sem főzöm a levesbe, azt külön főzöm.
A csirkemellből csontosat érdemesebb venni, és az elején kicsontozni, a csontot is belefőzni, és kihajítani a zöldség héjjakkal amikor szűröm.
Így a leves szép lesz és finom is. nem pazarlom az alapanyagot, a héjból alaplé készül.
Semmi különös okosság nincs benne, de az a zöldség ami 3 órán át fő, az püré lesz kb. a tészta zavarossá teszi a levest , és ezért az az eredménye ami a képen
látható az ön eljárásának végén.
Jó főzikélést és vizsgázást!
Sajnos a fénykép nem adja vissza a valóságot, de igyekszünk máskor jobban figyelni a részletekre. Megfontoljuk a tanácsát és legközelebb kíméletes hidrolízissel készítünk húslevest.
A húsleves átlátszó, aranysárga színű folyadék. Ez nem az. Zavaros lötty. Meg nem enném, Az alapanyagért kár volt. Alkalmas technológiával, kíméletes hidrolízissel finom és szép leves is készíthető, leveskocka sem kell hozzá.
Sajnálom, szerintem ezért igazán kár volt.
Sült Párizsi
Utolsó kommentek:
Yamaha FJR1300 2022.01.09. 13:37:14
Bejegyzés: Gyros tál csirkemellből
Sült Párizsi 2021.11.29. 09:55:06
Nagyon hálásak vagyunk a hozzászólásért. Biztosak vagyunk benne, hogy ez sokak számára hasznos tanács lesz!
Bejegyzés: Spenótos palacsinta
élhetetlen 2021.11.28. 12:29:36
Tapasztalat? Ha sok benne a spenót, könnyebben szakad a tészta. Ha sikerül 6-8 rendes palacsinta, addigra elfogy a türelmem, (nem ilyen mennyiségből dolgozom), akkor jönnek a kisebb, vastagabb darabok, amit könnyebb megfordítani. Ezek aztán tejföllel, sajttal töltve, háromszögre hajtva jók sült hús, máj, stb. mellé köretnek.
Bejegyzés: Spenótos palacsinta
Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.11.21. 16:16:18
Bejegyzés: A lángos készítés művészete
Sült Párizsi 2021.11.21. 16:08:17
Kedves Olvasónk!
"Köszönnyük" az észrevételt! Javítottuk!
Bejegyzés: A lángos készítés művészete
sóskatáska 2021.11.21. 14:51:39
Bejegyzés: A lángos készítés művészete
Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.11.11. 04:53:49
Veszem a húst, megmosom, beleteszem a fazékba. Fogom az összes zöldséget, héjában megmosom, a földes, hibás részeket kivágom kidobom , és megpucolom hámozóval. Ez fontos, a répát nem kaparom. Az összes héjat (és nem kaparékot, mert az nehezen szűrhető, és még a hagyma héját is) azokkal a zöldségekkel, amik NEM kerülnek tányéra felrakom főni.
A húst és a maradékot majdnem teljesen puhaságig megfőzöm nagyon lassú lángon, (éppen csak gyöngyözzön).
Az elején amikor feldobja a habját azt leszedem, kidobom.
Ha elkészült, szétszedem a levest: kiszedem a husit, kidobom ami benne volt a húson kívül, és leszűröm a levet.
a leszűrt levesbe belerakom a husit, és a tányérra való zöldségeket, sózom, és visszarakom főni, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. ekkor kész a leves.
A tésztát semmiképp sem főzöm a levesbe, azt külön főzöm.
A csirkemellből csontosat érdemesebb venni, és az elején kicsontozni, a csontot is belefőzni, és kihajítani a zöldség héjjakkal amikor szűröm.
Így a leves szép lesz és finom is. nem pazarlom az alapanyagot, a héjból alaplé készül.
Semmi különös okosság nincs benne, de az a zöldség ami 3 órán át fő, az püré lesz kb. a tészta zavarossá teszi a levest , és ezért az az eredménye ami a képen
látható az ön eljárásának végén.
Jó főzikélést és vizsgázást!
Bejegyzés: Húsleves
Sült Párizsi 2021.11.09. 21:12:07
Sajnos a fénykép nem adja vissza a valóságot, de igyekszünk máskor jobban figyelni a részletekre. Megfontoljuk a tanácsát és legközelebb kíméletes hidrolízissel készítünk húslevest.
Bejegyzés: Húsleves
herut 2021.11.09. 09:19:20
Bejegyzés: Húsleves
Karolac 2021.11.08. 18:12:04
Bejegyzés: Húsleves
Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.11.08. 04:14:22
A húsleves átlátszó, aranysárga színű folyadék. Ez nem az. Zavaros lötty. Meg nem enném, Az alapanyagért kár volt. Alkalmas technológiával, kíméletes hidrolízissel finom és szép leves is készíthető, leveskocka sem kell hozzá.
Sajnálom, szerintem ezért igazán kár volt.
Bejegyzés: Húsleves