A napokban instagramon megkérdeztük, hogy szeretnétek-e tudni hogyan készül a spenótos palacsinta. A szavazatok alapján 67%-otok kíváncsi rá.
Mivel köztudottan nagyon sokan utálják a spenótot, meglepett minket ez az eredmény, de a recept után hátha mégis meggondolják magukat a „spenótellenesek” is. Azt előlegben elmondhatjuk, hogy bár a színe árulkodik, de az íze alapján nem mondanád el, hogy spenótból készült.
A recept nagyjából 5-6 palacsintához elegendő, ami 1-2 egyetemistát jóllakat, annak függvényében, hogy milyen régen ettek utoljára. :P
Hozzávalók:
- 15 dkg spenót (friss spenótot szeretek használni)
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1 dl tej
- 3 dl víz
- 0.5 dl olaj
- Só
- Bors
Elkészítés:
A spenótleveleket megmossuk, majd sós vízben megforrázzuk, míg össze nem esnek a levelek. Ezután leöntjük róla a vizet, és botmixerrel összepépesítjük. (Itt előtte öblítsd le hideg vízzel, hogy a forró levelek ne vegyék ki a botmixer élét!) Ezután belekerül a többi alapanyag, és forró serpenyőben nagyjából egy merőkanálnyi adagokban lassan kisütjük.
Tapasztalatom alapján ennek kicsivel több idő kell, hogy átsüljön, mint a hagyományos palacsintáknak, de légy türelmes, mert megéri!
Szükséges idő: 40 perc
Szükséges forgótőke: körülbelül 1 picula (10 lej vagy 800 ft) :P
Tippek:
- A masszába, ha találsz otthon, tehetsz egy csipet szerecsendiót, hogy egy intezívebb ízt kapj.
- Mivel palacsinta, nyilván tölteléket is lehet bele tenni. Ez lehet tejföl, sóstúró, feta, vagy ezek keveréke. Amit csak megtalálsz a hűtőben. De ha csak a spenótlevelek hevertek a hűtő alján, akkor sincs baj, mert anélkül is finom és laktatós.
- Fagyasztott spenótból is elkészíthető, és így az elkészítési idő is lerövidül.
Oszd meg velünk a véleményed! Neked hogy sikerült?
Jó étvágyat!