Lejárt a félév első fele, eddig nem csináltál semmit, és most összecsaptak a fejed fölött a hullámok? Ezt a receptet nyugodtan elkészítheted két projekt között egy pihenés alkalmával, hogy újra erőre kapj.
A minap épp bevásárolni voltam, és megakadt a szemem egy doboz gyorsfagyasztott hamburger húson. Otthon volt ketchup-om, mustárom és ubim, úgyhogy gondoltam, miért is fizetnék egy rakat pénzt a gyorskajáldák hambijaiért, mikor otthon legalább ugyanolyan jót tudok készíteni harmad áron.
A recept a következő:
Hozzávalók:
- egy adag gyorsfagyasztott hamburger hús
- egy kevés olaj
- zsemle
- ketchup
- mustár
- savanyú uborka
- sajt
Elkészítés:
- Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, amit felforrósítunk. Ebbe kerülnek a húsok (kiolvadva). Ennél a pontnál azt mondják az okosok, hogy ügyelni kell, hogy a hús szaftját ne nyomkodjuk ki sülés közben, mert kiszárad az egész.
- Amíg sül a hús, a zsemléket ketté vágjuk, felszeleteljük a sajtot, és mindent kézhez készítünk, amit a hambiba fogunk pakolni.
- Amikor megsült a hús, én már nem is szoktam külön tányérra pakolni, mert hát mosogatni ugye ki szeret... Tehát tedd csak egyenesen a zsemlére a húst, pakold tele sajttal, ubival, szószokkal, és már kész is van.
Szükséges idő : 20 perc
Költségkeret: 4 lej vagy 300 ft /hambi
Tippek:
- A hamburger zsemléjét előtte megpiríthatod (főleg, ha már egy pár napja ott vergődik a konyhában)
- Ha akad a hűtő alján egy-két fonnyadt salátalevél, vagy paradicsom, nyugodtan dobd bele (nekem nem volt)
- Bármilyen szósz szóba jöhet, de anélkül nem ajánlom, mert elég száraz lesz a végeredmény
- A húsra nyugodtan szórhatsz extra csilit, borsot és sót sülés közben, el nem rontja
- hamburger hús helyett süss meg egy vastagabb szelet párizsit, ugyanolyan finom lesz
Ha kipróbáltad írd meg kommentben!
Jó étvágyat kívánunk!