Sült Párizsi

Hamburger

2021. november 16. - Sült Párizsi

Lejárt a félév első fele, eddig nem csináltál semmit, és most összecsaptak a fejed fölött a hullámok? Ezt a receptet nyugodtan elkészítheted két projekt között egy pihenés alkalmával, hogy újra erőre kapj.

A minap épp bevásárolni voltam, és megakadt a szemem egy doboz gyorsfagyasztott hamburger húson. Otthon volt ketchup-om, mustárom és ubim, úgyhogy gondoltam, miért is fizetnék egy rakat pénzt a gyorskajáldák hambijaiért, mikor otthon legalább ugyanolyan jót tudok készíteni harmad áron.

250916117_442706640523338_4364944143803299318_n.jpg

A recept a következő:

 

Hozzávalók:

  • egy adag gyorsfagyasztott hamburger hús
  • egy kevés olaj
  • zsemle
  • ketchup
  • mustár
  • savanyú uborka
  • sajt

Elkészítés:

  • Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, amit felforrósítunk. Ebbe kerülnek a húsok (kiolvadva). Ennél a pontnál azt mondják az okosok, hogy ügyelni kell, hogy a hús szaftját ne nyomkodjuk ki sülés közben, mert kiszárad az egész.
  • Amíg sül a hús, a zsemléket ketté vágjuk, felszeleteljük a sajtot, és mindent kézhez készítünk, amit a hambiba fogunk pakolni.
  • Amikor megsült a hús, én már nem is szoktam külön tányérra pakolni, mert hát mosogatni ugye ki szeret... Tehát tedd csak egyenesen a zsemlére a húst, pakold tele sajttal, ubival, szószokkal, és már kész is van.

Szükséges idő : 20 perc

Költségkeret: 4 lej vagy 300 ft /hambi

 

Tippek:

  • A hamburger zsemléjét előtte megpiríthatod (főleg, ha már egy pár napja ott vergődik a konyhában)
  • Ha akad a hűtő alján egy-két fonnyadt salátalevél, vagy paradicsom, nyugodtan dobd bele (nekem nem volt)
  • Bármilyen szósz szóba jöhet, de anélkül nem ajánlom, mert elég száraz lesz a végeredmény
  • A húsra nyugodtan szórhatsz extra csilit, borsot és sót sülés közben, el nem rontja
  • hamburger hús helyett süss meg egy vastagabb szelet párizsit, ugyanolyan finom lesz 

 

Ha kipróbáltad írd meg kommentben!

Jó étvágyat kívánunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr9716756676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása