Sült Párizsi

2 tuti recept a zacskós leveshez

2021. december 02. - Sült Párizsi

Egy örök klasszikus, ami nem maradhat el egy egyetemista kamrájából sem (a zakuszka mellett) az a zacskós leves.

Rengeteg ízben kapható, olcsó, szuper gyorsan elkészül, és egy adagból jól is lakunk. Ez ismét egy olyan kaja, amit nem lehet megunni, mivel rengeteg féle képpen lehet variálni. Ráadásul sok mosatlanod sem lesz!

262654224_2650701998395721_3404803027155022398_n.jpg

Eredetileg Japánból származik, és a rámen névre hallgat. Hazájában gyakran tálalják különböző zöldségekkel, tojással vagy hússal.

Az egyetemisták körében leginkább, csak forró vízzel nyakon öntik, és kész is. Igen népszerű másnapos délelőttökön, vagy ha az utolsó 5 lejedből kell kihúzni hétvégéig.

Mi most 2 féle elkészítési módot szeretnénk nektek megmutatni, ami nagyon bejött:

 

Az első variáns a leves:

Hozzávalók:

- 1 adag zacskós leves

- víz

- 1 tojás

- zöldség diszítéshez (kukorica, avocado, zöldhagyma, borsó, retek, paprika, friss zöldek, spenót stb.)

Elkészítés:

Egy vízforralóban nagyjából 3 dl vizet felforralunk. Közben előkészítünk egy tálat, amibe beletesszük a tésztát és a port. A forró vízzel nyakonöntjük a tál tartalmát, és egy lapos tányérral lefedjük. Míg az végzi a dolgát, egy tojást megfőzünk vízben (általában 7 percet szoktam hagyni a vízben a tojást, miután felfőtt). Ha minden készen áll, levesszük a tányért a levesről, feldíszítjük azzal, amit a hűtőben találunk, készítünk róla egy fotót, feltesszük instára, és megjelöljük rajta a @sult_parizsi-t. Ezután már boldogan fogyaszthatjuk is az ázsiai finomságunkat.

 262679427_1389303594831700_5998397303599038284_n.jpg

A második variáns lé nélkül:

Hozzávalók:

- 1 adag zacskós leves

- víz

Elkészítés:

Az előző variánshoz hasonlóan vizet forralunk, és egy tálban előkészítjük a tésztát. Itt ne add még hozzá a port! Miután leforraltuk a tésztát, 5 percet hagyjuk pihenni lefedve, és ha megdagadt, leöntjük a vizet. Ezután kerül rá a por. Ha ezzel megvagyunk, készítünk egy képet, feltöltjük instára, és megjelöljük rajta a @sult_parizsi-t!

 263477017_451539119775351_5439853056613296570_n.jpg

Tippek:

  • A második variánst tovább fejlesztheted úgy, hogy egy kis gombát pirítasz kevés olajban, és a tésztát kevés lével hozzáborítod. Ráütsz egy tojást, és egy finom, krémes rámened lesz.
  • Az első variánsra nyugodtan ütheted nyersen is a tojást, és a forró vizet, ha ráengeded, épp jól elkészíti. Ez akkor hasznos, ha éppen sietsz.

 

Ha elkészítetted a zacskóslevesünk, írd meg hogyan sikerült! Neked melyik íz a kedvenced? Nekünk a csípős csirkés :3

 

Jó étvágyat kívánunk! <3 
  

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr6316771610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása