Sült Párizsi

Hogyan ne halj éhen egyetemistaként...

Sajtos-sonkás omlett

2021. november 11. 18:44 - Sült Párizsi

Egy egyszerűen elkészíthető, gyors reggelire vágsz, ami eltelít míg hazaesel ebédelni?

Vagy éppen hazaértél, de az ágyba dőlés előtt megennél valami sósat?

Mindkét esetben jó választás lehet egy sajtos-sonkás omlett, amit kiegészíthetsz azzal,

amivel csak szeretnél - meg amit persze megtalálsz otthon.

 

16366465951380.jpg

 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 tojás
  • Sonka
  • Sajt
  • Kenyér / zsemle
  • Olaj a serpenyőbe

Elkészítési idő: 7-10 perc

Elkészítés:

Egy kisebb tálkában felverjük a tojásokat, szórunk bele ízlés szerint sót és borsot. Ekkor jöhetnek az opcionális hozzávalók: kockára vágott sonka/szalámi és felkockázott vagy reszelt sajt, ezeket a tojáshoz keverjük. Egy serpenyőben pár csepp felmelegített olajra öntjük, majd hagyjuk, hogy az omlett egyik fele kellően megsüljön, akkor jó ha már kissé barnás. ;) Ekkor jöhet az összehajtás, így is sütjük 1-2 percet, és már kész is.

Fogyasztható kenyérrel, zsömlével, ha hever a hűtőben néhány elhagyatott zöldség, azzal is kiegészítheted, például paradicsommal vagy salátával.

Ár: kb. 10 lej vagy 750 ft

Hogyha tetszett a recept, és szívesen olvasnál hasonlókat, bátran kövesd be blogunkat!

Te mivel szoktad feltúrbózni az omlettedet?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr9716753070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása