Sült Párizsi

Hogyan ne halj éhen egyetemistaként...

Spenótos palacsinta

2021. november 25. 12:29 - Sült Párizsi

A napokban instagramon megkérdeztük, hogy szeretnétek-e tudni hogyan készül a spenótos palacsinta. A szavazatok alapján 67%-otok kíváncsi rá.

Mivel köztudottan nagyon sokan utálják a spenótot, meglepett minket ez az eredmény, de a recept után hátha mégis meggondolják magukat a „spenótellenesek” is. Azt előlegben elmondhatjuk, hogy bár a színe árulkodik, de az íze alapján nem mondanád el, hogy spenótból készült.

A recept nagyjából 5-6 palacsintához elegendő, ami 1-2 egyetemistát jóllakat, annak függvényében, hogy milyen régen ettek utoljára. :P

 260452845_447264177048378_6073761595494914628_n.jpg

Hozzávalók:

  • 15 dkg spenót (friss spenótot szeretek használni)
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3 dl víz
  • 0.5 dl olaj
  • Bors

Elkészítés:

A spenótleveleket megmossuk, majd sós vízben megforrázzuk, míg össze nem esnek a levelek. Ezután leöntjük róla a vizet, és botmixerrel összepépesítjük. (Itt előtte öblítsd le hideg vízzel, hogy a forró levelek ne vegyék ki a botmixer élét!) Ezután belekerül a többi alapanyag, és forró serpenyőben nagyjából egy merőkanálnyi adagokban lassan kisütjük.

Tapasztalatom alapján ennek kicsivel több idő kell, hogy átsüljön, mint a hagyományos palacsintáknak, de légy türelmes, mert megéri!

Szükséges idő: 40 perc

Szükséges forgótőke: körülbelül 1 picula (10 lej vagy 800 ft) :P

Tippek:

  • A masszába, ha találsz otthon, tehetsz egy csipet szerecsendiót, hogy egy intezívebb ízt kapj.
  • Mivel palacsinta, nyilván tölteléket is lehet bele tenni. Ez lehet tejföl, sóstúró, feta, vagy ezek keveréke. Amit csak megtalálsz a hűtőben. De ha csak a spenótlevelek hevertek a hűtő alján, akkor sincs baj, mert anélkül is finom és laktatós.
  • Fagyasztott spenótból is elkészíthető, és így az elkészítési idő is lerövidül.

 

Oszd meg velünk a véleményed! Neked hogy sikerült?

Jó étvágyat!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr7416764794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2021.11.28. 12:29:36

Mindig fagyasztott spenótból dolgozok, mert ez úgy néz ki, fogy kapok egy szatyornyi spenótot, mosom, blansírozom, pürésítem, ez megy adagonként a fagyóba, mert kisebb helyet foglal. Ettől ezt még házi spenótnak tekintem.
Tapasztalat? Ha sok benne a spenót, könnyebben szakad a tészta. Ha sikerül 6-8 rendes palacsinta, addigra elfogy a türelmem, (nem ilyen mennyiségből dolgozom), akkor jönnek a kisebb, vastagabb darabok, amit könnyebb megfordítani. Ezek aztán tejföllel, sajttal töltve, háromszögre hajtva jók sült hús, máj, stb. mellé köretnek.

Sült Párizsi 2021.11.29. 09:55:06

Kedves Olvasó! ☀️

Nagyon hálásak vagyunk a hozzászólásért. Biztosak vagyunk benne, hogy ez sokak számára hasznos tanács lesz!
süti beállítások módosítása