Sült Párizsi

Top 3 recept Tortilla lappal

2021. november 30. - Sült Párizsi

Végre lejártak az aznapi óráid és összedobnál egy finom vacsorát, anélkül hogy rengeteget költs speckó alapanyagokra? Ilyen esetekre hoztunk nektek néhány ötletet, méghozzá egy fő alapanyaggal: tortilla lap.

A tortilla lapot rengeteg recepthez fel lehet használni, ma egy top 3-as listát hoztunk nektek, amiket mi leginkább kedvelünk.

Háromszögű wrap

wrap.jpg

1638211434309.jpg

Az alapanyagok: ketchup/majonéz a lap megkenéséhez, valamilyen felvágott (sonka, szalámi, párizsi), sajt és opcionálisan pár zöldség, pl.: saláta, paradicsom, retek, paprika.

A "trükk" az egészben, hogy a tortilla lapot bevágjuk átlósan félig, hogy hajtogatni tudjuk. Megkenjük valamilyen szósszal a lapot, majd a bevágástól keletkezett 4 kis külön részre pakoljuk rendre az alapanyagainkat, és negyedenként haladva sorra, összehajtjuk. Átmelegíthetjük serpenyőben vagy szendvics sütőben is.

Elkészítési idő: 5 perc

Ár (1 wrap): 3-5 lej vagy 250-370 Ft (attól függően milyen alapanyagokat használunk).

 

Sajtos Quesadilla

ques.jpgEz az villámgyors étel akár reggeliként is megállja a helyét. Az alap recepthez mindössze tortilla lap és reszelt sajt szükséges, amit ízlés szerint egy kis felkockázott párzsival :D vagy egyéb felvágottal lehet extrázni. Ha netán hever pár fonnyadozó zöldég a hűtőben, azzal is kiegészíthetjük.

Elkészítése végtelenül egyszerű: egy felmelegített serpenyőbe helyezzük a tortilla lapot, kissé átmelegítjük, majd a lap felére tesszük a reszelt sajtot és a szabad felét ráhajtjuk. 1-2 percet sütjük mindkét oldalon, míg a külseje ropogós lesz, a sajt pedig elolvadt. Ezután ehetjük is, hogy még időben beérjünk a következő órára. :)

 

Elkészítési idő: 10 perc

Ár (1 darabra): 4-5 lej vagy kb 400 Ft (attól függően milyen alapanyagokat használunk).

Pizza tortilla lapból

pizza.jpg

Ha gyorsan és egyszerűen szeretnél összedobni otthon egy pizzát (akár a haverokkal), jó opció lehet, ha kelt tészta helyett egy tortilla lappal helyettesíted az alapot.

Mi kipróbáltuk már pitából (libanoni kenyérből) is, ha azt találsz a boltban, azzal is tökéletes. Rá mehet egy kis paradicsomszósz, vagy ketchup. Feltét ízlés szerint variálható: sonka, szalámi, párizsi, kukorica, hagyma, sajt, olívabogyó, oregánó, bazsalikom, szóval igazából amit csak rá szeretnél tenni…

Miután ráhelyezted a kívánt feltéteket, mehet be a sütőbe, 180 fokra, 5-7 percre (figyeld azt, hogy a sajt mennyire olvad és ez alapján látni fogod mikor már kész).

Elkészítési idő: 15 perc

Ár (1 pizzára): 4-5 lej vagy kb. 400 Ft (attól függően milyen alapanyagokat használunk).

Tortilla lap tárolási tipp: hűtőben, bezacskózva eláll 1-2 hétig, de ha biztosra akarsz menni, akkor a mélyhűtőben tárold a megmaradt lapokat, amiket aztán bármikor felhasználhatsz még (Így akár egy hét leforgása alatt mindhárom receptet kipróbálhatod, és az alapanyagok sem mennek kárba ;).

Hogy tetszik a mi top 3-as listánk?

Te milyen finomságot szoktál még tortilla lappal készíteni? Bátran írd meg kommentben! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sultparizsi.blog.hu/api/trackback/id/tr6416768752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása